Anton Wijfjes - Commandogroep - 1e Compagnie - 2e Bataljon - 10e Regiment Infanterie

vorige pagina | volgende pagina

In de daar op volgende maanden wordt er hard gewerkt aan de verwaarloosde linie en wordt de commandopost van de compagnie ingericht. Er blijft hierdoor weinig tijd over om te oefenen of om het terrein te verkennen.(kaart: Stichting Grebbelinie)

Het 2e Bataljon van 10e Regiment Infanterie, onder commando van majoor J.A.Claessen, ligt met twee compagnieën en een mitrailleur compagnie in de voorposten. In het rechter voorpostvak liggen drie secties van het 1e compagnie onder commando van kapitein Bonarius en in het linker voorpostvak liggen drie secties van het 3e compagnie, deze staat onder commando van 1e luitenant Gerber. In het middenvak liggen twee secties, één van het 1e en één van het 3e compagnie, deze staan onder commando van 1e luitenant Röhrman. De commandant van de Mitrailleur Compagnie is kapitein Nieuwkoop.(kaart: Stichting Grebbelinie)


Het 10e Regiment Infanterie krijgt ondersteuning van het 10e Compagnie Mortieren, 10e Compagnie PAG, 10e Batterij 6 Veld en de artillerie van 1-4 RA.

Vanaf 17 september is er door de legerleiding een periodieke verlofregeling ingesteld. Tweemaal twee of eenmaal vier dagen per maand. Omdat zijn vrouw in verwachting is kiest hij voor tweemaal twee en zo kan hij ook wat lopende zaken voor zijn zaak afhandelen.

De winter van 1939-1940 is de koudste sinds jaren met een gemiddelde temperatuur van -10 tot -12. Hierdoor zijn de antitank-kanalen en inundatiegebieden dicht gevroren en wordt iedereen ingezet om deze weer open te maken.


vorige pagina | volgende pagina